...

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı06 Kasım 2024 Çarşamba -  12:00 - 12:45 saatleri arasında Yüzyüze yapılacaktır.

MUAFİYET SINAVINA

1) Üniversiteye Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler (2024 Girişli Öğrenciler) girebilecektir.

2) Dersi alttan alan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

3) Üniversiteye Kayıt Olduğu Yıl Öğrenime Başlamayıp Kaydını Donduran Öğrenciler  (2023 Girişli Öğrenciler) girebilecektir.

4) Geldikleri Üniversitede Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce dersini almış, yatay/dikey geçiş yaparak Üniversitemizde öğrenimlerine devam edecek öğrenciler de, bu sınava alınmayacaktır.

SINAV 50 (elli) adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır.

SINAV SÜRESİ :  45 (kırk beş) dakika olacaktır.

SINAV YERİ : CEYHAN Meslek Yüksekokulu Derslikleri

Sınavda alınacak Geçer Not Güz ve Bahar Yarıyıldaki UIN101 İngilizce I ve UIN102 İngilizce II derslerinize başarı notu olarak (transkriptinize) işlenecektir.

Sınav bir defaya mahsus, yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacak olup, başka bir tarihte muafiyet veya telafi sınavı yapılmayacaktır. Sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler dersi almış sayılırlar.

Muafiyet Sınavı İçin Başvuru ÇUBİS OTOMASYON Sisteminden yapılacaktır.

ÇUBİS'e giriş yaptığınızda "Seçilen Dersler" menüsünde listelenen UIN101 - İngilizce I ders kartında "Muafiyet Başvurusu Yap" butonuna tıklarsanız başvuru yapmış olursunuz.